Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska kransekager

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Goda småkakor. Svärmor hade de ibland på jularna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Stöt saffranskornen med sockerbiten. Rör ihop mandelmassa, saffran och fint rivet apelsinskal.
  3. Vispa äggvitan lätt och rör ner lite i taget tills det blir en lagom fast deg för att kunna rulla ut fingertjocka längder. Forma dem trekantiga och skär i ca 6 cm långa bitar.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna.
  5. Kristyr: Vispa ihop florsockret med äggvitan. Spritsa eller ringla det på kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.