Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska frestelser á la Edith

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda, mumsiga och saftiga bullar som man inte får nog av. Ett lättlagat recept, som jag fått av min mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Häll mjölk i margarinet och låt det bli fingervarmt (37 grader).
  2. Smula jästen i en bunker/skål och tillsätt sirapen och låt jästen smälta under omrörning.
  3. Späd med lite av den avsvalnade mjölkblandningen och rör om tills all jästen är riktigt smält.
  4. Rör i äggen, ett i taget och saltet. Häll därefter i resten av den avsvalnade mjölkblandningen i skålen.. Och slutligen så häller du i mjölet under omrörning. Arbeta degen väl, gärna i en assistent
  5. Låt jäsa 30-40 minuter
  6. När degen jäst färdigt: Dela degen i två halvor. Kavla ut och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i cirka 2½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en pappersform och låt de jäsa med bakduk över, i cirka 30 minuter. Gör likadant med andra halvan av degen.
  7. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt in i ugn i cirka 6-7 minuter i 225 graders ugn.
  8. Ett tips! Vill man så kan man till omväxling, garnera med lite hackad mandel och pärlsocker. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.