- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Jättegoda, mumsiga och saftiga bullar som man inte får nog av. Ett lättlagat recept, som jag fått av min mor.
Instruktioner
- Smält margarinet.
Häll mjölk i margarinet och låt det bli fingervarmt (37 grader).
- Smula jästen i en bunker/skål och tillsätt sirapen och låt jästen smälta under omrörning.
- Späd med lite av den avsvalnade mjölkblandningen och rör om tills all jästen är riktigt smält.
- Rör i äggen, ett i taget och saltet.
Häll därefter i resten av den avsvalnade mjölkblandningen i skålen..
Och slutligen så häller du i mjölet under omrörning.
Arbeta degen väl, gärna i en assistent
- Låt jäsa 30-40 minuter
- När degen jäst färdigt:
Dela degen i två halvor.
Kavla ut och bred på hälften av fyllningen.
Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i cirka 2½ cm tjocka skivor.
Lägg skivorna i en pappersform och låt de jäsa med bakduk över, i cirka 30 minuter.
Gör likadant med andra halvan av degen.
- Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt in i ugn i cirka 6-7 minuter i 225 graders ugn.
- Ett tips!
Vill man så kan man till omväxling, garnera med lite hackad mandel och pärlsocker.
Smaklig spis!
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar