- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En riktig god vardagsrätt för en billig peng som går snabbt att göra. Lärde mig från min bästa väns danska mormor.
Instruktioner
- Börja med att skala potatisen och koka den i saltat vatten till färdig.
- Blanda fläskfärsen med salt och vitpeppar efter smak, men var försiktig med vitpepparn. Forma runda men platta biffar, gärna lite tjockare.
- Vispa ägget. Blanda två delar ströbröd, en del vetemjöl och salt och peppar. Doppa biffarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i stekpanna tills färdiga.
- Värm gärna mjölken i t ex mikron. Mosa potatisen och häll på lite mjölk i taget. Glöm inte att ta rikligt med smör eller margarin för krämighetens skull. Smaka av med salt, vitpeppar och lite riven muskotnöt.
- Serveras med lingonsylt och sallad, men gärna även härlig brun sås om man så vill.
Publicerat den
19 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar