Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danskt rågbröd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett riktigt danskt rågbröd. Väldigt lättbakat och perfekt i konsistens, smak och utseende.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
  2. Nagga bröden ända ner i botten med en tunn sticka ~20 gånger (så att skorpan inte reser sig från brödet vid gräddning) Häll/spraya därefter lite vatten på bröden och Grädda dem i 60-75 minuter i 200 grader (innertemperatur 98 grader)
  3. Låt bröden svalna invirade i blöta kökshandukar.
  4. Rågbrödet behöver mogna och ’sätta sig’ i minst ett dygn för bästa smak. Detta bröd håller minst en vecka.
  5. (* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite).

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • Famschnee 31 december 2012

    Fantastiskt gott bröd ! Men hur får man det så mörkt??

  • annuka 19 mars 2016

    Du kan använda så kallad sockerkulör finns på flaska, eller eventuellt soya men minska på saltet det blir en annorlunda smak av det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.