Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danskt rågbröd med frukt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Saftigt och så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 150 grader.
  2. Grovhacka frukten. Koka upp vattnet. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt. Låt den stå 1 timme.
  3. Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i 3 smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  4. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.
  5. Det danska rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • morfar5 28 februari 2012

    Danskt Rågbröd med frukt är en riktig höjdare . Väl värt att prova

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.