Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Death by chocolate cheesecake

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag ville stilla mitt chokladsug som satte in här om dagen. Choklad så det heter duga! Cheesecaken är ruskigt god med skivad banan och grädde eller hallon för den delen. Blåbär och grädde fick duga just idag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa kexen med smör och kakao. Klicka ut kexsmeten i en form (24 cm) med löstagbar kant och ställ den kallt.
  3. Smält chokladen försiktigt, värm grädden och slå över chokladen, rör ihop till en len kräm, låt svalna.
  4. Vispa ägg riktigt fluffigt. Vispa i färskost, florsocker, vaniljsocker och Nutella. Rör ner chokladkrämen i äggsmeten och häll i formen.
  5. Grädda kakan i mitten i ugnen i ca 1 timme. Låt kakan svalna och ställ den i kyl en stund innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • klindav 3 september 2011

    Riktigt god! Men efter en timme i 150 grader så var inte min klar, ca 5-10 minuter till tog det minst. Är det Leilas?

  • Bakspecialisten 4 september 2011

    Halloj! Nej, det är inte Leilas cheesecake, jag har kikat lite på olika recept men till slut slängde jag ihop lite av vad jag hade hemma. När jag tog ut min kaka så såg den ut att behöva stå inne ett tag till men jag valde att ta ut den, låta svalna sen stå i kyl ett tag så den stannar helt. Det är stor risk att vissa cheesecakes blir smuliga i konsistensen annars så därför gör jag på det viset, den blir så mycket krämigare. :)

  • Gronsparris 26 augusti 2014

    Mer tid i ugnen behövde, några min, vill inte den skulle bli smulig som sagt. Men oj vad god den blev!! En riktig favorit hos alla som prövat!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.