Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delfinkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Oroa er inte, det är inte delfiner i kakan. Namnet kom jag helt enkelt på för att det var det första som ploppade upp i huvudet när jag såg den vackra blå färgen på kakan. Kul som tårtbotten också! Äggfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en form. Blanda först alla torra ingredienser. Tillsätt sedan kokosmjöljken och det smälta smöret och rör om. Sist tillsätter du Caracao och den blå färgen. Rör försiktigt.
  2. Häll smeten i en form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-45 min. Håll lite koll när en halvtimme gått.
  3. Låt svalna innan servering.
  4. Tips! Gör en färskostfrosting och droppa lite grön och lite blå karamellfärg i. Rör om lite lätt så de blandas slarvigt och spatla ut i vågformer på kakan. Garnera med pärlkulor och ätbara havsdekorationer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.