Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikatessbröd

(1 kommentar)  
Delikatessbröd Delikatessbröd Delikatessbröd
Skriv ut

Enda från barnsben har mamma bakat dessa underbara kakor/bröd, nu har jag tagit över. Mycket smak av kardemumma och med en härligt god smörkräm mellan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i sänder.
  3. Vispa i mjölken, tillsätt kardemumman, godast med nystött kardemumma.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör till sist ner det i smeten. Vispa ihop till typ en deg. Om ni tycker att degen är för lös, knåda i lite mjöl vid utbaket.
  5. Rulla degen i 3 längder, ca 4-5 cm i diameter (se bild). Jag lägger 2 längder på en plåt endast, eftersom dom jäser och brer ut sig i ugnen.
  6. Grädda längderna i ca 13 minuter, klyv längderna så att du får en botten och en topp. Låt svalna under bakduk.
  7. Gör smörkrämen och bre på bottendelen av längderna, sätt på toppen och skär i sneda skivor. Kakorna vill på spricka på toppen lite grann, men det döljer man fint med lite siktat florsocker.
  8. Tips: Jag delar alltid längderna på hälften innan jag tar av toppen, mindre risk att toppen går sönder när man flyttar den.

Kommentarer (1)

  • Tova-Clara 8 december 2008

    Dom är så gooooooda. Om du har tid så får du gärna bjuda på adventsfika på söndag. Om vi inte är bakis hela bunten förrutom Frida då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.