Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den bästa köttfärspajen någonsin

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Den här pajen är den bästa jag någonsin ätit. Receptet har jag fått av min mamma och vi gör den ofta när vi ses. Den är en perfekt bjudrätt för den går utmärkt att göra dagen innan (låt degen vila i kylen tills det är dags att förgrädda den och låt fyllningen vara kvar i grytan du gjorde den i och håll kallt till nån timme innan den ska gräddas). Alla gäster vi har bjudit den på blir helt lyriska. Uteslut dock INTE Lätt och Rökt (denna har slutat tillverkas så man får försöka hitta ett bra substitut). Det är den som gör hela pajen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader.
  2. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt champinjoner och fräs ur vätskan. Tillsätt kryddor, tomatpurén, soyan och pressa i vitlöken. Låt det småputtra. Tillsätt crème fraichen och smaka av.
  3. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader.
  4. Servera med en god grönsallad.
  5. Tips! Detta blir en vanlig pajstorlek men om man vill göra en långpannepaj (och det vill man!) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • susie_q 13 december 2009

    den var mycket god! kommer att göras igen. tack!

  • mini08 29 december 2009

    Jag gjorde pajen igen igår och då gjorde jag 4 satser deg för att slippa hålla på så länge med utknådningen för att få degen att räcka till i långpannan. Det är 4 satser i originalreceptet men jag har tyckt att det blir väl mycket deg, men nu har jag ändrat mig igen :-)

  • strimma21 18 januari 2010

    Jättegod paj, den kommer jag helt klart att göra igen. Jag använde vanligt bacon som jag knaperstekte och jag uteslöt osten i pajskalet.

  • mini08 25 augusti 2011

    "Lätt och rökt" är tyvärr inte lätt att hitta nu för tiden i affären. Men för några veckor sen var jag i en välsorterad Icabutik och de hade den i sitt sortiment så jag passade på att bunkra :-)

  • bakmamman 1 maj 2013

    hej vilken soya är det? kinesiskt eller kulör?

  • mini08 2 maj 2013

    Det är vanlig kinesisk soya.

  • Tess83 2 januari 2016

    Mycket god

  • mini08 2 januari 2016

    Lithells har slutat tillverka Lätt och rökt men det funkar ok med nån form av hushållsmedwurst. Kanske behöver man ta lite mer vitlök också för att få rätta stinget. Man får smaka sig fram.

  • Anjela 16 december 2022

    Fantastiskt gott! 1000 tack för receptet ❤️

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.