Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den beroendeframkallande kakan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna kakan kan åtnjutas på Solberga gård vid Köpingsvik Öland. Vill man göra kakan till efterrätt, kan man under kokostäcket lägga exempelvis persika eller päron från burk, eller pumpa i sockerlag. Servera med vispad grädde( och lite äkta vanilj i grädden är inte fel)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda väl vetemjöl, kakaopulver, salt och snabbkaffe. Rör de de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt smält smör. Häll smeten i väl smord form med kokos utspridd. Grädda i ca15 minuter i 200 grader. OBS- kakan ska ej vara helt fast!
  2. Gör under tiden kokossåsen: Blanda smör, grädde, sirap, socker och riven kokos. Låt sjuda sakta i cirka 3 minuter. Häll kokossåsen över botten och grädda i ugnen ytterligare cirka 15 minuter tills den fått färg. Låt svalna!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Smultronpuss 1 november 2009

    Vet inte vad jag gjorde för fel? Men den vart ladrig fastalls...och juh längre jag hade den i ungnen juh mer bränd vart bara kokossåsen ? Ska den bli fast över huvudtaget?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.