Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den goda ugnsfisken Den goda ugnsfisken
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fisk på purjolöksbädd.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över fisken. Blanda samman yoghurt, ost, salt, tomatpuré, lite peppar och bred över fisken och tomterna. Grädda i ugnen ca 35 minuter tills det hela fått en fin färg. Servera med kokt- eller pressad potatis och rårivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ek_annelie 9 september 2008

    Var kom osten ifrån? och vart tog grädden och dillen vägen. Annelie

  • vendettas 23 juli 2011

    undrar också vad det ska vara för sorts ost och hur mycket. Jag chansade på parmesan, ett par matskedar riven, samt tog lika delar yoghurt och vispgrädde samt bytte ut purjon mot grovhackad gul lök och citronpepparn mot citronsalt. Man tager vad man haver.. Kajsa räv

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.