Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den godaste äppelsockerkakan

(14 kommentarer)  
Den godaste äppelsockerkakan Den godaste äppelsockerkakan
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smarrig och smidig äppelsockerkaka som kan ätas som den är eller serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund. Blanda mjöl och bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i välsmord, bröad form.
  3. Skala äpplena och dela varje äpple i 8 klyftor. Vänd klyftorna i en blandning av kanel och socker. Stick ned dem i smeten och strö på den kanelblandning som blivit över. Fördela flagad mandel över hela ytan.
  4. Grädda kakan på nedersta falsen ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
  5. Låt den svalna en stund. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås.
  6. Lycka till!

Kommentarer (14)

  • matelin 16 juni 2008

    Mmm, den här kakan är skit god , testa den!

  • matelin 16 juni 2008

    giughjgiikjg GB CB BY0PQHEGYUJHEDE Å unb oiewhgio kjg yrgyhgihl bdhgfhahcnvj gedyg fgi i wjs vsigfi r848duhg htiu euu8ufh c u3rhroiewuyewliuw iujhgwrkfhfkldh rfrfyhdkljwkjqll fjr jiejr rejiå pew i uehioehuoyeo ahnnanhayu gb fyeg beiugebdgwg HANNA FKIHOUSLDBI HEWIaoi hbeviuh byheiwg bwg gd gie dyiefvwuyvw cqgg ewfego iH N EGRIGWFLHÖWIHÖ '8Y6758543

  • matelin 16 juni 2008

    DEN ÄR SUVEREN!!!

  • monicadanell 20 juni 2008

    Den ser god ut den ska jag testa kommer med kommentar sen

  • ros 28 juni 2008

    Använd helst svenska äpplen i mån av tillgång!

  • Lindanemon 21 juli 2008

    Den var faktiskt toppengod! Tack :-)

  • Roskerstin 17 oktober 2008

    En riktig gammal goding från Stora Kokboken från 60-talet. Har precis bakat den, och har gjort det ett stort antal gånger tidigare. Jag lägger äppelskivorna tätt, tätt i solfjäderform och tar mer kanel än vad receptet anger. Urgod både ensam eller med vaniljsås, är också mycket hållbar.

  • lenajeanette 27 september 2009

    Enkel att göra och väldigt god, även hållbar och god även efter någon dag.

  • Goetove 15 maj 2010

    Blir alltid osäker när det står "Rör smör och socker pösigt". Ska man inte vispa då?? Hur får man det annars pösigt? Jag rörde rumsvarmt smör och socker en stund och följde för övrigt receptet. Det blev en väldigt trögflytande smet som jag fick köra i micron för att den skulle bli så lös så jag kunde hälla upp den i formen. Nu står den i alla fall i ugnen och jag återkommer med ytterligare kommentar senare.

  • ros 15 maj 2010

    Hej! "Rör smör och socker pösigt" Använd rumstempererat smör och degkrokarna på elvispen. Tillsätt ett ägg i taget. Byt till visparna på elvispen för att vispa det pösigt Lycka till!

  • Goetove 15 maj 2010

    Kakan blev lyckad och god! Jag kommer att göra den fler gånger. Tack för receptet!

  • Claristar 26 maj 2010

    Väldigt enkel att göra. Tyvärr är varken jag eller min man så förtjusta i sockerkaka. Men vi testade denna ändå. Våra gäster tyckte att den var jättegod så den får en 4:a i betyg.

  • zanette 2 september 2010

    Hej jag bar undrar hur stor ska formen vara?? vanlig ungsform??? mvh zanette

  • ros 2 september 2010

    :)Hej! När jag bakar min Den godaste äppelsockerkakan så använder jag en rund "springform" med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Lycka till med bakningen! Ha en bra dag! Mvh Ros(Y)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.