Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den grymmaste chokladglassen

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mer perfekt än så här blir inte en chokladglass. Kondenserad mjölk är en del av hemligheten. Resultatet blir den lenaste, krämigaste glassen, som behåller sin konsistens utan att isa sig, även om man djupfryser den. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp den kondenserade mjölken tillsammans med kakao och grädde, låt sjuda i 5 minuter. Vispa regelbundet. Kyl därefter ner chokladsmeten. När den nått kylskåpstemperatur vispas yoghurten och ägget ner och hälls därefter genast i en glassmaskin.
  2. Vet inte hur resultatet blir utan maskin men det vore jättespännande om någon ville testa och skriva om sina erfarenheter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eline1997 6 augusti 2011

    Jättegod glass! Gjorde utan glassmaskin och de funkade jättebra i allafall! Rörde i den efter ca 2 timmar i frysen, borde kanske rört i den någon mer gång men som sagt blev den jättebra i allafall!

  • larsa1st 29 juni 2012

    Grymt krämig och fyllig, klockren chokladglass

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.