Himmelskt god, saftig och spröd. En absolut favoritkaka.
Instruktioner
- Skala och skiva äpplena i tunna klyftor.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen i en skål. Rör i det smälta smöret och citronskalet.
Smörj en eldfast form. Täck hela botten med äppelskivorna. Strö på smuldegen.
- Vispa äggvitorna med sockret tills det blir hårt och styvt.
Bred marängen på smulpajen. Sätt äppelkakan i nedre delen av ugnen i 150 graders ugn i ca 40-45 minuter. Täck med folie om den verkar bli för brun.
- Bjud Mildas vaniljvisp till denna kaka. Även vaniljglass är gott till.
- Tips! Man kan byta ut äpplen och kanel, mot päron och ½ tsk ingefära, så får du en päronkaka.
Publicerat den
7 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar