Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsparfait med maränger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Havtorn är ett riktigt hälsobär med karaktär. Gör en syrlig och enkel dessert med söta maränger. Går att förbereda i god tid och förvara plastad i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Passera havtornsbären genom en sil. Vispa grädden fast. Smula sönder nästan alla maränger, spara några till garnering. Blanda ner marängerna i grädden tillsammans med havtornssaft och likör. Häll smeten i en skål eller i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
  2. Ta fram parfaiten ca 20 minuter före servering och ställ i rumstemperatur. Garnera med krossade maränger och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.