Paj med ljuvlig citronkräm som blir en fräsch avslutning på en måltid.
Instruktioner
- Lägg mjöl och florsocker i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 8 bitar och tryck ut den i portionsformar ca 10 cm i diameter. Grädda formarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Riv skalet och pressa saften ur citronen. Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
- Låt krämen sjuda på svag värme samtidigt som den vispas tills den tjocknar i ca 10 minuter.Rör ner det smälta smöret, citronskal och saft. Låt krämen stå kallt.
- Fyll formarna med citronkrämen och toppa med exotisk fruktsallad.
Publicerat den
17 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar