Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Devil´s chocolate cake

 
Skriv ut

En kaka för oss som gillar choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form ca 2 liter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min eller tills en provsticka är torr. Låt kakan svalna på galler.
  2. Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm. När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkräm på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna.
  3. Ät och njuuut!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.