En kaka för oss som gillar choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form ca 2 liter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min eller tills en provsticka är torr. Låt kakan svalna på galler.
- Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm. När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkräm på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna.
- Ät och njuuut!!
Publicerat den
1 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar