Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Devil´s Food Cake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en choklad på choklad, en riktigt mäktig tårta! Men också försvinnande god. Grädda bottnarna i två formar så blir det enklare att montera tårtan. Tårtan är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt ägg, filmjölk och olja och vispa till en slät smet. Tillsätt det heta vattnet under vispning och vispa ett par minuter.
  3. Häll smeten i två formar, ca 22-24 cm i diameter, smorda med olja. Grädda i 40 minuter. Låt bottnarna svalna.
  4. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör runt tills det har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Vispa chokladkrämen med elvisp eller i maskin. Tillsätt smöret i små bitar tills du har en krämig och luftig glasyr.
  6. Fördela 1/3 av glasyren mellan bottnarna och spackla resten utanpå tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.