Devil´s food cake

Jag tycker denna kaka är underbart god man kan äta den med lättvispad grädde till om man riktigt ska gotta sig

Ingredienser

90g mörk choklad 70% hackad
115 g smör
1½ dl knappt farinsocker
1 msk sirap
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
½ tsk bikarbonat
2 stora ägg vispade
½ tsk vaniljsocker ev vaniljessens

Glasyr:
140 g mörk choklad finhackad
140 g mjölkchoklad finhckad
2½ créme fraiche

2 runda kakformar eller bara 1 och dela den.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-15 bita
Visningar:
914
Sparat:
7

Gör så här

Blanda hackad choklad smör socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt den smälta på mycket svag värme.
Rör ofta ofta. Lyft av kastrullen och låt den svalna.
Sikta mjöl kakao och bikarbonat i en bunke och ör en grop i mitten. Häll den smälta chokladmassanrör varsamt tillsätt ägg vanilj och mjölk. Rör ihop allt med en träslev.

Häll smeten i de smorda formarna ( eller bara 1)
jämna till ytan grädda i 175 graders ugn i 15-20 minuter.
Låt dom svalna i formarna innan de stjälps upp.

Lägg den mörka och ljusa chokladen till glasyren och fyllning i en värmetålig skål. Ställ den över vattenbad med vatten som bara sjuder inte kokar skålen ska inte stå i vattnet.
Låt chokladen akta smälta Lyft av skålen och rör varsamt tills smeten är slät.
Vispa sedan ner creme fraicöhe. Låt det stå tills massan är tjock och bredbar.
Dela ev kakan eller ta den ena kakan och bre över en del av glasyren och lägg den andra kakan över.
Bred resten av glasyren ocanpå och runt sidorna Låt den stå svalt men inte i Kylskåp,
tills glasyren stelnat.
I lufttät burk kan tårtan sparas i fem dagar.

LIKNANDE RECEPT

av MrsC
över 2 månader
av marjaf
över 2 månader
av boz1965
över 2 månader
av eliine
över 2 månader
av inc
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.