Ljuvligt god chokladkaka, som smakar väldigt mycket choklad!
Instruktioner
- Kakan:
Vispa smör, socker och sirap så det blir krämigt. Rör ner äggulorna i krämen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt. Mjölken och mjölblandningen blandas sedan ner i krämen. Smält chokladen i vattenbad, rör sedan ner i smeten. Fördela smeten över 3 smörade teflon-kakformar med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 15 minuter.
- Chokladglasyr:
Koka upp grädden och ta av den från värmen. Hacka chokladen och rör ner chokladen och smöret i grädden.
- Kaka och glasyr:
Lägg första kakan uppochner på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten. Upprepa proceduren och täck topplagret med galsyr, använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks. Toppa kakan med granatäppel-kärnor.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej är nån som vet om man kan baka en Devils Food Cake en form i taget i ugnen? Min ugn är en standard ugn och får inte plats med 3 telfon formar förresten har man 3 lika stora teflon formar hemma? Inte jag iallafall.
Det går nog att grädda dom efter varandra eftersom dom ändå ska svalna innan man har på glasyren! :)
En av de godast choklad kakor jag ätit!!! Jag gjorde en smet på 2/3 och den fick plats i min form. Sedan delade jag den på mitten så det blev som två bottnar, när den kallnat la jag glasyren både emellan och på. Jättegott!!