Dhal med röda linser

Kanske lite knepigt att hitta alla kryddorna, men värt besväret. Har annars inte varit en stor fan av linsgrytor, men denna blev god. Serveras förslagsvis med ris. Receptet hittade jag på en veganhemsida enligt nedan, för den som inte är så strikt så är det gott med yoghurt till.

Betyg (0 röster)

Gör så här

Rosta fröna till kryddblandningen (inte chili och kanel) på medelvärme i ca 5 minuter. Rör ofta. Låt svalna. Stöt i mortel eller mal i kaffekvarn till pulver.

Sautera löken 5 minuter i en stor gryta. Tilsätt vitlök och ingefära, sautera ytterligare 5 minuter. TIllsätt kryddor och salt, sautera ytterligare 5 minuter.

TIllsätt vattnet och rör så att allt löser sig i grytan. Tillsätt tomatpuré och linser, koka upp och sänk sedan värmen så det sjuder. Sjud ca 20 minuter.

TIllsätt tomater, limejuice och koriander och ev mer vatten. Sjud ytterligare 10 minuter eller tills linserna är helt mjuka.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Matlagningsolja, Gul lök, Ingefära, Vitlök, Salt, torkade, Tomatpuré, Vatten, Tomat, Lime, färsk koriander, Senapsfrön, bockhornsklöverfrö, Korianderfrön, spiskumminfrö, kryddnejlikor, Kardemummafrökapslar , Röda chilifrukter, Malen kanel
Visningar:
1743
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Lemon cookies
över 2 månader
Grillad fläskgy
över 2 månader
Sashimi
över 2 månader
Asiatisk glögg
över 2 månader
Grillad bläckfi
över 2 månader