Så underbart gott, ingen trodde att detta var en dessert för diabetiker!
Instruktioner
- Halvera vindruvorna och ta bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Vispa äggulor med Hermesetas Lättströ vitt och poröst.
- Koka upp mjölken i en kastrull. Häll den varma mjölken över äggblandningen. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen börjar tjockna, 85 º eller till första kokbubblan syns. Ta bort kastrullen från värmen och fortsätt vispa i någon minut. Sila krämen genom finmaskig sil.
- Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma krämen. Låt svalna.
- Tillsätt kesella, äppeljuice, citronskal, saft och vaniljsocker.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med vindruvshalvorna. Häll upp bavaroisen i vattensköljda portionsformar och ställ i kylskåp att stelna i minst 2-3 timmar.
- Doppa formarna i ljummet vatten och stjälp upp bavaroisen på assietter.
- Garnera ev med vindruvor.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar