Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och vindruvsbavaroise - diabetes

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Så underbart gott, ingen trodde att detta var en dessert för diabetiker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera vindruvorna och ta bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Vispa äggulor med Hermesetas Lättströ vitt och poröst.
  3. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll den varma mjölken över äggblandningen. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen börjar tjockna, 85 º eller till första kokbubblan syns. Ta bort kastrullen från värmen och fortsätt vispa i någon minut. Sila krämen genom finmaskig sil.
  4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma krämen. Låt svalna.
  5. Tillsätt kesella, äppeljuice, citronskal, saft och vaniljsocker.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med vindruvshalvorna. Häll upp bavaroisen i vattensköljda portionsformar och ställ i kylskåp att stelna i minst 2-3 timmar.
  7. Doppa formarna i ljummet vatten och stjälp upp bavaroisen på assietter.
  8. Garnera ev med vindruvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.