Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskakor - diabetes

(9 kommentarer)  
Kokoskakor - diabetes Kokoskakor - diabetes
Skriv ut

Kokoskakorna är verkligen spröda och fina och kan njutas av alla. Brukar göra dubbel sats av dem då det går perfekt att frysa dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Rör fett och sockerersättningsmedel poröst. Blanda ner kokos och mjöl.
  3. Forma till bollar som läggs på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Kakorna går bra att frysa.
  5. Tips! Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • ca70 24 september 2008

    Gjorde kakorna ganska små, som en femkrona ungefär, och det är så lätt att bara stoppa in en kaka i munnen och låta den smälta...mums! Använde vanligt strösocker dock. Tack för receptet, tina62!

  • PethraD 20 december 2009

    Så goda!! Och de bara smälter i munnen... Gjorde dessa åt sonen som har diabetes men kommer tjuväta av dom...

  • miland 27 februari 2010

    Hej. Vilka goda kakor. Lätta att göra och smakar jättegott. Var ingen kakätare innan men fick diabetes i somras och har fått smak på kakor ibland. Det finns inte mycket som är gott men det är dessa. Mums.

  • hypatia 28 mars 2010

    Tack för de enklaste kakor jag bakat. Goda också. Bra att jag kan ge dem till min son med diabetes också!!

  • MrsG 14 maj 2010

    Kanon goda! Är glad att jag gjorde dubbel sats av dem på en gång!!!! Min man som är diabetiker kommer att älska dem!

  • Cilla71a 13 februari 2011

    Jättegoda kakor, det blev inte så många kakor av receptet så nästa gång ska jag dubbla det.

  • uppbot 14 juli 2011

    Jag använde laktosfritt smör och dinkelmjöl i stället. Kakorna blev jätte goda! Perfekt om man går på GI diet som jag.

  • FisherGirl 30 januari 2012

    Riktigt gott! Träningsvärk i händerna efter knådningsmatchen! 1-0 till mig dock!

  • flygman 16 augusti 2013

    Som nybliven diabetiker är jag super glad över att jag hittade detta recept:)Nu har jag bakat en dubbel sats till ett stundande kalas. Känns toppen att kunna bjuda släktingar med diabetes på en riktigt god kaka och dessutom kunna äta dem själv utan att blodsockret skjuter i höjden:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.