Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Diabetesvänlig köttfärslimpa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

För diabetiker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C. Klä ett ugnsfast fat med folie.
  2. Lös upp buljongtärningen i kokande vatten i en skål. Tillsätt alla andra ingredienser, utom ketchup, och rör om ordentligt med en gaffel.
  3. Häll ut färsen på folien i fatet och forma den till en köttfärslimpa med händerna. Gör snitt i toppen av köttfärslimpan med den slöa sidan av en kniv. Bred ketchup över köttfärslimpan. Täck över den med ett tält av folie (som inte rör köttfärslimpan).
  4. Baka i 45 min. Ta bort folien och baka vidare i ytterligare 45 min. Ta ut köttfärslimpan ur ugnen och låt den svalna i fatet i ett par minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.