Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dijon och baconfalu i ugnen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept är mitt eget påhitt när sambon ville ha något gott att äta på jobbet. Lätt att göra och relativt billigt!!

Ingredienser

Instruktioner

Dela falukorven i tre stora bitar, dela sedan dessa bitar på längden så det blir två stora långa skivar av varje bit. Bred dijonsenap på ena skivan och lägg därefter på så mkt lök du vill ha samt bacon. Lägg sen på den andra korvskivan över. Lägg sedan alla bitar i en ugnsäker form. Skala och skär 3 gula lökar i valfria bitar och lägg runt korvbitarna i formen, krydda med aromat och svartpeppar (man kan givetvis ta vilja kryddor man vill) klicka ut margarinbitar över korven och sätt in den i ugnen. Den ska lagas i 200 grader i ca 45 minuter eller tills den får en fin färg. Servera med antingen kokt ris eller potatismos. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.