Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dijonkanin med dragonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kaninkött är mycket magert och kan därför gärna server4as med en kraftigare sås. Köttet marineras under ett eller ett par dygn i vitt vin för att bli extra mört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av köttet och lägg det i en skål. Häll över vinet och tillsätt lagerblad och pepparkorn. Täck över och låt marinera i ett-två dygn i kylen. Vänd köttet då och då.
  2. Skala och tärna silverlöken. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Ta upp köttet ur marinaden och torka av det grundligt. Bred ett tunt lager senap över köttet. Sila marinaden.
  3. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttbitarna runtom. Tillsätt lök och vitlök och låt den bli mjuk. Häll över marinaden och krydda med peppar, salt och torkad dragon. Lägg på locket och låt puttra cirka en timma på medelvärme.
  4. Ta upp köttet ur skyn och håll det varmt. Vispa ner crème fraiche i skyn och smaka av med senap, salt och peppar. Ta av dragonbladen från kvistarna och finhacka dem. Lägg köttet i såsen och strö över dragon. Servera gärna med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.