Spröda knäckebröd med finstämd smak av dill och citron är gott till sillen eller rökt lax.
Instruktioner
- Fördeg:
Blanda ihop fördegen och låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 15 minuter.
- Bortgörning:
Blanda resterande ingredienser i fördegen och arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter i maskin. Låt vila övertäckt ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen i 4 delar och kavla ut varje bit så tunt som möjligt. Kavla därefter med kruskavel eller nagga tätt. Sporra varje platt i bitar, ca 5x8 cm och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Spraya eller pensla bröden med vatten och strö flingsalt över. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna på galler.
Publicerat den
12 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar