Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill- och citronknäcke

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Spröda knäckebröd med finstämd smak av dill och citron är gott till sillen eller rökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördeg: Blanda ihop fördegen och låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 15 minuter.
  2. Bortgörning: Blanda resterande ingredienser i fördegen och arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter i maskin. Låt vila övertäckt ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje bit så tunt som möjligt. Kavla därefter med kruskavel eller nagga tätt. Sporra varje platt i bitar, ca 5x8 cm och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Spraya eller pensla bröden med vatten och strö flingsalt över. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.