Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill- och Västerbottensbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett saftigt bröd fyllt med goda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut med mjölk. Häll i socker, salt och kvarg. Blanda i riven ost och finhackad dill. Blanda i mjöl, lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  3. Ta upp, knåda lätt och dela degen i två bitar. Forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.