Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill- och vitlöksbröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett ört- och vitlöksbröd som bakas med rågsikt och vetemjöl och gräddas i hett gjutjärn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke och lös upp med ljummet degspad. Tillsätt rågsikt, vetemjöl, salt och bearbeta med en träslev. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta och ca 2 msk färsk dill och bearbeta degen ordentligt.
  2. Låt jäsa i ca 60 minuter på dragfri plats under bakduk. Värm ugnen till 220 grader C och ställ in gjutjärnet för att värma det i förväg.
  3. Stjälp upp degen på mjölat underlag och knåda den ordentligt. Forma till en rund limpa.
  4. Ta ut gjutjärnet från ugnen och ställ på galler. Lägg degen i det varma gjutjärnet och täck med en tålig bakduk. Låt brödet jäsa i ytterligare 25-30 minuter.
  5. Ställ gjutjärnet i mitten av ugnen och grädda i ca 45-50 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • agute 25 juni 2014

    Jättegott! Mannen älskar redan detta bröd. Kommer definitivt att bli en favorit hemma.

  • PiNkKiLLeR 2 januari 2016

    När det är nygjort är det super gott! MEN lägger man det i en plastpåse över natten eller fryser in det så blir det jätte torrt och segt :( Vad kan det bero på ????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.