Min min godaste potatisgratäng, krämig och smakrik. Helt underbar till blodiga biffar och rödvinssås!
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Hacka purjolök, vitlök och dill och fräs några minuter, tillsätt 1 msk vatten så att det blir mjukt.
- Skala potatisen och skiva det tunt.
- Grovriv grevéosten, skär mozzarellan i bitar och blanda med potatisskivorna. Salta och peppra.
- Lägg hälften av potatisblandningen i en form. Fördela det frästa lökhacket ovanpå och täck med resten av potatisblandningen. Häll över gräddmjölken och tryck ner potatisen.
- Täck med folie och grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Ta av folien och höj värmen till 225 grader och låt gratängen få färg, ca 10-15 minuter.
- Servera till en god blodig biff eller t.ex. porterstek
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar