Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dilldoftande potatisgratäng

 
Skriv ut

Min min godaste potatisgratäng, krämig och smakrik. Helt underbar till blodiga biffar och rödvinssås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Hacka purjolök, vitlök och dill och fräs några minuter, tillsätt 1 msk vatten så att det blir mjukt.
  2. Skala potatisen och skiva det tunt.
  3. Grovriv grevéosten, skär mozzarellan i bitar och blanda med potatisskivorna. Salta och peppra.
  4. Lägg hälften av potatisblandningen i en form. Fördela det frästa lökhacket ovanpå och täck med resten av potatisblandningen. Häll över gräddmjölken och tryck ner potatisen.
  5. Täck med folie och grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Ta av folien och höj värmen till 225 grader och låt gratängen få färg, ca 10-15 minuter.
  6. Servera till en god blodig biff eller t.ex. porterstek

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.