Härliga husmanskost - dillkött en riktig klassiker.
Här serverad med syrliga morötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och blanda med pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Pensla köttet med detta.
- Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock och ställ in i ugnen, ca 1 1/2 timme, tills det blir mört.
- Ta av locket de sista 20-30 minuterna.
Spara skyn som ev blivit kvar i kastrullen, koka ihop till hälften.
- Skala och hyvla ner morötterna i en bunke.
- Koka upp vatten, ättiksprit, socker och 1/2 tsk salt i en kastrull.
- Låt svalna och häll lagen över morötterna.
Låt dra i kylen (kan med fördel göras kvällen före).
- Värm créme fraichen och grädden precis före servering.
- Tillsätt citronjuice, honung, dill, 1 tsk salt, 2 krm peppar och skyn som blev över från grytan.
- Skär köttet i mindre bitar eller skivor och vänd ner det i såsen.
- Servera med bulgur eller potatis, de syrliga morötterna och kokta salladslökar.
- Lyckat! Smaklig måltid
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ÅÅÅh så gott, tack o en femma får du för receptet.