Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfrikassé med dill i sötsur sås.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Att göra en frikassé på lamm, (dillkött), blir otroligt gott. Man kan köpa lamm billigt i alla affärer numera. Vill man inte ha det så fett väljer man en bit av bogen, annars går det bra med lammbringa. Morötter måste finnas i den här maträtten. Gul lök och rotselleri ger goda smaker åt kött och buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 2 liter vatten och 1 matsked salt i en gryta, lägg ner köttet och koka upp. Ta av grytan och häll allt i ett durkslag, spola köttet rent under rinnande kallt vatten och rengör grytan.
  2. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på 1 ½ liter kallt vatten, salta med 2 matskedar flingsalt och koka upp. Skumma om det behövs.
  3. Lägg ner den hela gula löken, rotsellerin, morötterna samt kryddorna. Koka upp och sjud sedan sakta tills morötterna är nästan klara, ta upp dem och skär i skivor, spola eventuellt under lite rinnande kallt vatten så att de inte efterkokar.
  4. Låt köttet sjuda tills det är riktigt mört.
  5. Ta upp köttet med hålslev och sila buljongen.
  6. Smält smöret i en vid gryta, tillsätt vetemjölet och rör om noga. Häll ner ca 8 dl av buljongen, rör noga hela tiden så att det inte fastnar i botten.
  7. Rör ner socker och ättikssprit, blanda väl.
  8. Tillsätt grädde och hackad dill, smaka eventuellt av med salt och peppar.
  9. Låt sjuda i 5 minuter, tillsätt mera buljong om det verkar bil för tjockt.
  10. Lägg ner kött och de kokta morötterna och låt allt bli varmt.
  11. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gustentomten 19 september 2012

    Jättegod lammfrikasse och enkel att tillaga, mums den smakar mer i framtiden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.