Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokt kött i bitar kallas också för frikassé men det serveras alltid i eller med en sås. Dillkött kan lagas av både kalv- och lammkött.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet med salt. Lägg köttet i en kastrull och häll det kokande vattnet över. Lägg i kryddor och lök. Koka ca 1?1 1/2 timme. Ta grytan från värmen och låt det stå ca 20 minuter med locket på. Ta upp köttet, ta bort ben och ev senor. Skär det i så jämna bitar som möjligt. Håll det varmt. Smält fettet, rör i mjölet och späd med buljong. Sjud såsen ca 5 minuter. Ta den från värmen. Vispa ner gulorna blandade med grädden. Smaksätt med citron, socker och dill. Sjud upp under vispning. OBS! Såsen får inte koka nu. Häll såsen över köttet i karotten.Servera dillköttet med kokt potatis eller ris. Grönsaker är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.