Dillkött med sås på klassiskt vis

Dillkött som är så underbart gott

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: dillkött
Dillkött med sås på klassiskt vis
Källa: Kent Jardhammar
Uppladdad av: Lilljeppe
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 kg kalvbog, benfri
vatten
2 tsk salt per liter vatten
1 gul lök, i klyftor
5 svartpepparkorn
1 lagerblad
dillkvistar

Sås:
8 dl buljong
4 msk vetemjöl
2 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk ättikssprit
2 msk strösocker
salt
vitpeppar
1 dl dill, finhackad

1,4 kg potatis
600 g broccoli
600 g sockerärter

Betyg (16 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
19825
Sparat:
650

Gör så här

Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme. Låt köttet vila i 20 minuter.

Sila buljongen i en kastrull. Red med mjöl utrört i lite vatten. Koka cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. Tillsätt ättikssprit och socker. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg i dill strax innan servering.
Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.