Dillkött på kyckling är lika gott som på kalvkött och mycket billigare
Instruktioner
- Blanchera kycklingen genom att koka upp den i saltat vatten och sedan skölja av den under rinnande vatten.
- Lägg kycklingen i en kastrull och slå på buljong så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i lök, morot, vitpeppar och dillstjälkar. Koka tills köttet känns mört, cirka 50 minuter.
- Sila av buljongen, plocka bort grönsaker och pepparkorn. Håll köttet varmt. Koka ihop buljongen så att det blir cirka 5 deciliter kvar.
- Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter.
Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar.
- Dela kycklingen i mindre bitar i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar