Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkött på kyckling.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dillkött på kyckling är lika gott som på kalvkött och mycket billigare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanchera kycklingen genom att koka upp den i saltat vatten och sedan skölja av den under rinnande vatten.
  2. Lägg kycklingen i en kastrull och slå på buljong så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i lök, morot, vitpeppar och dillstjälkar. Koka tills köttet känns mört, cirka 50 minuter.
  3. Sila av buljongen, plocka bort grönsaker och pepparkorn. Håll köttet varmt. Koka ihop buljongen så att det blir cirka 5 deciliter kvar.
  4. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter. Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar.
  5. Dela kycklingen i mindre bitar i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.