Har aldrig gjort dillkött med kyckling men det funkar bara bra och smakar utmärkt.
Instruktioner
- Putsa kycklingen och gnid in den med lite citron och klappa in den med lite salt och peppar. Salta och peppra inuti och lägg in citronskivor i buken.
Skala och hacka lök och purjolök. Bryn kycklingen runt om i en gryta i olja, lägg i lök och purjolök att fräsa med några minuter.
- Hacka dillen och ta undan stjälkarna. Häll på buljongen, lägg i dillstjälkar, svartpepparkorn och lagerblad, koka kycklingen under lock ca 40 minuter. Låt svalna lite.
- Ta upp kycklingen och bena ur den, skär köttet i lagom stora munsbitar. Sila buljongen.
Lägg tillbaka kycklingköttet i buljongen i grytan och häll i mjölk. Koka upp och red med en blandning av grädde och mjöl.
Pressa i generöst med citronsaft och blanda i den hackade dillen.
- Servera dillkycklingen med kokt potatis.
Publicerat den
14 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar