Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkött på kyckling med citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har aldrig gjort dillkött med kyckling men det funkar bara bra och smakar utmärkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen och gnid in den med lite citron och klappa in den med lite salt och peppar. Salta och peppra inuti och lägg in citronskivor i buken. Skala och hacka lök och purjolök. Bryn kycklingen runt om i en gryta i olja, lägg i lök och purjolök att fräsa med några minuter.
  2. Hacka dillen och ta undan stjälkarna. Häll på buljongen, lägg i dillstjälkar, svartpepparkorn och lagerblad, koka kycklingen under lock ca 40 minuter. Låt svalna lite.
  3. Ta upp kycklingen och bena ur den, skär köttet i lagom stora munsbitar. Sila buljongen. Lägg tillbaka kycklingköttet i buljongen i grytan och häll i mjölk. Koka upp och red med en blandning av grädde och mjöl. Pressa i generöst med citronsaft och blanda i den hackade dillen.
  4. Servera dillkycklingen med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.