Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillkött, snabblagat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dillkött brukar för det mesta vara gjort på kalv, lamm eller nötkött som får koka länge i grytan. Jag har gjort en variant med strimlad färsk skinka som kokar på betydligt kortare tid.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och skär morötter, palsternackor och potatisar i ca 1 cm tjocka strimlor. 2. Koka upp buljong och lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma. Lägg ner morötter, palsternackor och potatis. Låt alltsammans sjuda 5-6 min, eller tills grönsakerna är mjuka och köttet känns mört. 3. Rör ut mjölet i grädden och häll ner det i buljongen. Låt koka 2-3 min. Smaka av med ättika, socker, dill, salt och peppar. 4. Servera dillköttet med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.