Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappa Nennes kokt kalv med dillsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktig husmanskost. Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola köttet, tärna det i lämpligt stora bitar. häll upp vatten precis så det täcker köttet och koka upp skumma väl.
  2. Skala och skär morot, purjo,seleri och lök i stora bitar. Lägg i dem i grytan. Tillsätt vitpepparkornen låt detta koka sakta tills köttet är mört.(ca 30-40 minuter)
  3. Ta upp köttet, sila bort rotfrukterna. Spara fonden.
  4. Såsen: Häll i grädden och hälften av fonden och låt detta koka upp till en simmig sås. Smaka av med ättika och socker. Hacka dillen och ha i det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg tillbaka kött och rotfrukter i såsen låt allt bli varmt.
  6. Severa med nykokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.