- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Riktig husmanskost. Mycket gott!
Instruktioner
- Spola köttet, tärna det i lämpligt stora bitar. häll upp vatten precis så det täcker köttet och koka upp skumma väl.
- Skala och skär morot, purjo,seleri och lök i stora bitar. Lägg i dem i grytan. Tillsätt vitpepparkornen låt detta koka sakta tills köttet är mört.(ca 30-40 minuter)
- Ta upp köttet, sila bort rotfrukterna. Spara fonden.
- Såsen:
Häll i grädden och hälften av fonden och låt detta koka upp till en simmig sås. Smaka av med ättika och socker. Hacka dillen och ha i det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka kött och rotfrukter i såsen låt allt bli varmt.
- Severa med nykokt potatis.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar