Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett nyttigt surdegsbröd med hela korn. Brödet tar 2 dagar att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Koka upp vatten och slå det över mjöl och linfrön i en bunke. Rör om och arbeta skållningen tills den är välblandad. Täck över och låt den stå i rumstemp. Rör ihop surdegen i en annan bunke, täck över och ställ varmt. Koka helkornen
  2. Dag 2: Häll skållning och surdeg i en bunke. Rör ut jäst i lite vatten och rör ner den tillsammans med övriga ingredienser. Arbeta den smidig och jäs i 30 minuter. Arbeta degen och dela den i 2 delar. Forma till limpor och lägg dem i smorda formar. Jäs till kanten på formen. Grädda 15 min i 225 grader sedan 40 minuter i 175 grader. Lägg över folie vid fin färg. Själp upp och in i bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pedalen1965 15 augusti 2008

    Ett gott och saftigt bröd fast jag glömde de kokade dinkelkornen! :) Tog knappt 750 g siktat dinkelmjöl. Degen hårdarbetad men det gick bra i min hushållsassistent. Fick lirka lite med degmassan. Nästa gång tar jag med dinkelkornen och minskar siktat dinkelmjöl til max 500g. Provar mej fram. Tack i alla fall för receptet! :9

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.