Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dundernyttigt dinkelbröd med linfrö och solrosfrö

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Baka ut två bröd av degen eller baka ut till tekakor.
  2. Lägg bröden på en smörad plåt. Låt dem jäsa i 1 timme och 10 minuter under bakduk. Sätt in dem i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader och låt dem gräddas i en timme.
  3. Tips: Du kan även lägga i majs eller rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.