Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med äpple, blåbär och hasselnötter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lättbakat och fullproppat bröd som blir saftigt och gott med äpple och blåbär i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, blåbär, äpple, nötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt, honung och äppelmos och blanda till en smet.
  3. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
  4. Låt brödet vila en stund i formen, lossa det försiktigt och stjälp upp. Låt kallna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.