Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med frön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett gott och saftigt bröd med riven morot eller potatis om man så vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt oljan, saltet, den rivna moroten alt potatisen och honung eller sirap.
  2. Arbeta in mjölet efter hand. När man bakar med dinkel låt degen vara klibbig eftersom dinkel suger upp vätskan. Låt jäsa i 40 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form. Lägg i degen och strö frön ovanpå. Jäs ytterligare i 20 minuter.
  4. Grädda i 175 grader i 30 - 40 minuter. Lyft brödet ur formen. Knacka på undersidan, låter det ihåligt så är brödet klart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maliningemo 8 februari 2010

    Jättebra recept. Provade att hälla i lite solrosfrön i degen =supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.