Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med ost

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Med en surdeg av dinkelfullkorn och toppade med ost. Formas till små bröd, frallor eller baguetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom salt i en assistent. Arbeta degen i 10 minuter, tillsätt saltet och eventuellt mer mjöl om degen är kladdig. Arbeta degen ett par minuter till. Täck över och ställ i rumstemperatur i 1-1 ½ timme för att jäsa.
  2. Ta upp på mjölat bakbord och knåda till slät och elastisk deg. Baka ut till vald form och lägg på bakpappersklädd plåt. Täck över och jäs ca 1 timme.
  3. Strö över riven ost och grädda i mitten av ugnen, 225º, ca 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.