Dinkelbröd

Ett nyttigt surdegsbröd med hela korn. Brödet tar 2 dagar att baka.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

Skållning:
7 dl vatten
5 dl fullkornsmjöl dinkel
2 dl linfrön

Surdeg:
1 msk honung
25 g jäst
2 dl vatten
3 dl fullkornsmjöl dinkel

Deg:
1/2 dl olja
1/2 dl honung
25 g jäst + lite vatten
1 msk salt
2 dl solroskärnor
4 dl kokta helkorn dinkel
13-15 dl siktat dinkelmjöl

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 bröd
Visningar:
2162
Sparat:
34

Gör så här

Dag 1:
Koka upp vatten och slå det över mjöl och linfrön i en bunke.
Rör om och arbeta skållningen tills den är välblandad. Täck över och låt den stå i rumstemp.
Rör ihop surdegen i en annan bunke, täck över och ställ varmt.
Koka helkornen

Dag 2:
Häll skållning och surdeg i en bunke. Rör ut jäst i lite vatten och rör ner den tillsammans med övriga ingredienser. Arbeta den smidig och jäs i 30 minuter.
Arbeta degen och dela den i 2 delar. Forma till limpor och lägg dem i smorda formar. Jäs till kanten på formen.
Grädda 15 min i 225 grader sedan 40 minuter i 175 grader. Lägg över folie vid fin färg. Själp upp och in i bakduk.

LIKNANDE RECEPT

Dinkelbröd recept
av Tiadina
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Ingan
över 2 månader
av kossan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.