- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett superenkelt och jättegott bröd med hyfsat GI-värde, och som dessutom är snällt mot magen!
(Receptet räcker till en limpa eftersom det är lagom i min matbererade och i en 1,4-liters brödform, men det går naturligtvis att dubblera om man vill baka två bröd på en gång!)
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en matberedare eller bunke. Värm vattnet till 37°C. Smula jästen och lös upp den i lite av vätskan. Tillsätt jästblandningen och resten av vattnet i de torra ingredienserna.
- Arbeta in vätskan, men knåda inte för länge. Ta inte för mycket mjöl; degen ska kännas alldeles för kladdig, då blir brödet godast!
- Smörj en brödform (1,4 liter) med matolja. Häll över degen i formen och tryck ut den i botten. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
- Grädda i 22 minuter i 200°C, mitt i ugnen. När brödet är färdigt, vänd uppochner på formen så att brödet lossnar. Låt svalna på galler under bakduk.
- Tips! Testa att "knacka" lite försiktigt på undersidan av limpan; låter det ihåligt är brödet färdigt!
Publicerat den
3 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar