Dinkelkakor med fruktsylt

Dessa kakor innehåller både dinkel, råsocker, smör och även en del vetemjöl. Dock i mindre mängder än många andra liknande recept. Utan dessa försvinner både den struktur, konsistens och det porösa resultat man vill åt. Unna dig därför en vid väl valda tillfällen istället.

Tips till jul är att tillsätta 1/2 påse pepparkakskrydda innan degen arbetas ihop.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak
Dinkelkakor med fruktsylt
Källa: nlife
Uppladdad av: Inaktiv-Medlem
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

½ dl sockerfri sylt med mycket frukt. (Jag använde sockerfri 4 frukters sylt från Blueberry)
2, 25 dl dinkelsikt
2,25 dl vetemjöl
170 g smör/laktosfritt margarin
0,75 dl råsocker

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 20 små
Visningar:
1929
Sparat:
41

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda det rumsvarma smöret med mjöl och råsocker i en bunke. Arbeta med händerna samman alltihop i bunken till en jämn och sammanhållande deg genom att knåda och arbeta degen, i bunken, om och om igen.

Rulla sedan ca 20 små bollar mellan handflatorna, platta till bollen lätt och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.

Tryck med en fingertopp, en liten fördjupning i varje platt boll och fyll fördjupningen med en liten klick sylt.

Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och njut en nybakt eller frys in.

LIKNANDE RECEPT

Knapriga Dinkel
av Tiadina
över 2 månader
Kaneldinkelkako..
av Bodil56
över 2 månader
Äppel och dinke
av peppra
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.