Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelköttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart mustiga köttbullar som även passar oss som käkar GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225grader. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i smör och låt svalna. Blanda flingor och öl i en skål och låtdet svälla en stund. Blanda färsen med ägg, persilja, oregano, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ihop färsblandningen med dinkelflingorna och lökhacket och forma 8-10 stora köttbullar. Bryn dem gyllenbruna i panna och flytta över dem till en ugnfast form.
  3. Efterstek i ugnen ca 10 minuter tills de är genomstekta. Servera med lingonsylt, klyftpotatis och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.