Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkellimpa med äpple och kanel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bröd med lågt GI - hämtat från Ola Lauritzons receptsamling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt salt, kanel, honoung, olivolja, rivna äpplen, linfrön, solrosfrön och cirka 9 dl av mjölet. Arbeta degen smidig för hand tills den lossnar från kanterna i bunken. När du bakar med dinkel ska degen vara något lösare än vanlig deg. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  2. Smörj en 1,5-liters brödform med lite olivolja. Ta degen ur bunken och arbeta in det resterande mjölet. Häll degen i bakformen. Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta och strö över lite flingsalt. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25 minuter, 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.