En "nyttigare" paj med chèvreost som serveras till en god sallad och lax
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Kör alla ingredienser till degen i matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform.
Ställ in i kylen under tiden som fyllningen görs.
- Fyllningen: Ansa, snitta och skölj purjon under rinnande vatten.
Strimla den och blanda med ägg, grädde och riven ost.
Krydda med salt och peppar.
- Fyll pajskalet med purjofyllningen och grädda i 15 minuter.
Skär chèvren i skivor och fördela det över pajen, grädda i ytterligare 15-20 minuter.
Täck gärna med ugnsfolie om purjon vill bränna!
- Tag ut pajen när den stelnat.
Servera den ljummen med en sallad och ett par skivor lax.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott.... Gjorde den till midsommarbuffén och den blev mycket uppskattad....