Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelpizza med trattkantareller, köttfärs, Västerbottensost och tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god pizza på dinkelmjöl, lite hälsosammare och lite mer mättande! Här använde jag mig av både fullkornsdinkel och siktat dinkel. Och istället för att köra på en köpt tomatsås gjorde jag en egen. Jag gjorde såsen lite stark, vill man inte att den ska bli allt för stark kan man absolut skippa vitlöken i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om. Blanda ner mjölet, saltet och rapsoljan. Knåda degen med hjälpa av en elvisp i 5 minuter. Låt sedan degen jäsa under duk i 30–40 minuter, gärna på en varm plats.
  2. Tomatsåsen: Häll den passerade tomaten i en bunke. Finhacka rödlöken och vitlöken och häll ner dem i bunken. Tillsätt flingsaltet, svartpepparn, vitpepparn, oreganon, chilisåsen och tomatpurén, rör om väl.
  3. Fyllningen: Stek trattkantarellerna på hög värme tillsammans med 1 msk smör (för att få ur vätska) i ca 5 minuter. Flytta över dem på en tallrik. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och bryn köttfärsen i ca 3 minuter. Tillsätt salt, svartpeppar, rosmarin och chilipeppar. Rör om väl.
  4. Ansa och skär gullöken i ringar. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten.
  5. Beredning: Sätt ugnen på 200 grader. Knåda den jästa degen ordentligt och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del och lägg på bakplåtsklädd ugnsplåt. Fördela tomatsåsen, köttfärsen, paprikan, tomaterna, gullöken och osten på varje platta. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter.
  6. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.